En moderne blog om livets små finurligheder

Anbefaleren – Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable logo

Anbefaleren i mig, tog sine gule briller på, og satte sig til at anbefale denne farvestrålende serie. Den handler om Kimmy Schmidt (hvis du ikke allerede havde gættet det:) som blev kidnappet som teenager, til en dommedags kult. Den starter da hun bliver befriet 15 år senere, og er i trediverne. Hun, og de fire andre hun var fanget med bliver betegnet som ”muldvarpekvinderne”, og der bliver startet en fond, og alle har ondt af dem. Men Kimmy vil ikke ynkes, hun vil til et sted, hvor hun er en anden, end en muldvarpekvinde. Med penge fra fonden i lommen, tager hun en bus til New York.

De fire kidnappede kvinder i bunkeren
De fire kidnappede kvinder i bunkeren

Med sko der blinker, jordbær hår, solskinsgul cardigan og en rygsæk fuld af penge, træder hun ind i Titus’s  lejlighed, som han lejer hos Lillian. Titus er en musical, showbusiness elskende bøsse, der elsker rampelyset. Ingen kan desværre se hans talent, og han bor derfor i Lillians udlejede lejlighed på kredit. Kimmy får lov til at bo sammen med Titus, mod at hun betaler husleje for Titus de første par måneder. Efter dette er kommet på plads drager hun ud i New Yorks natteliv, med sin rygsæk stadig fuld af penge, hun bliver bestjålet, også følger vi hende herfra. Både at hun får et job, holder en fødselsdag, og kører en retssag mod pastoren som kidnappede hende.

Titus, Lillian og Kimmy
(f.v) Titus, Kimmy og Lillian

Hun møder en hel masse personer, heriblandt Jaqueline som bliver hendes ven, og hvor hun får et job hos, og Dong som hun bliver forelsket i. Jeg elsker denne serie, der er så overdrevet, så farveglad og med dybde i personerne. At afsnittene er på under en halv time, er bare et ekstra plus, så man kan se dem nærmest hvornår det skal være. Lige nu ligger der to sæsoner derinde, med 13 i hver, så det giver cirka 13 timers god underholdning. Dette kan jeg anbefale til hygge, når man lige er kommet hjem fra skole/arbejde/whatever og skal geare ned, og ikke bruge hovedet ret meget.

Jacqueline, Kimmy og Titus
(f.v) Jaqueline, Kimmy og Titus

Den kan findes på Netflix her, men være forberedt på at træne lattermusklerne, og få et smil på læben. Og fun fact, Titus og Kimmy er mine yndlingspersoner, og de har det sjoveste forhold til hinanden, som venner. F.x da de står og synger på åben gade i New York. Den får alle mine bedste anbefalinger, så skynd jer ind på Netflix og tjek den ud:)

Titus og Kimmy
Titus i Robotkostume, og Kimmy med den solskinsgule cardigan


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *