Bøger (og film) til juleferien

Nu nærmer julen sig med hastige skridt, og med den, også juleferien. Så hvis det også er tilfældet for dig, skal du læse med her, hvor jeg anbefaler bøger og film, der er perfekte til at vente på juleaften med, og hygge i ferien 🙂

I kender nok blognetværket Bloggers by Heart, og hvis ikke, hvad venter I så på? Der kører en julekalender, som jeg også er en del af, og dette er mit bidrag, her den 17. december, hvor der kun er 7 dage til Juuuul! (Ja, jeg er lidt overbegejstret, men jeg elsker Juuul!)

Så læs med, og få tips til hygge under tæpper, med dampende varm the, og en bog i hånden, eller film i fjerneren 😉
juleboeger

Sial’s boglige (og filmiske) anbefalinger
 • ”The Chocolate Lovers’ Christmas” af Carole Matthews skulle være en rigtig jule-chicklit, med alle de hyggelige elementer, som chokolade, kærlighed, venskab, julegaveshopping og selvfølgelig jul. Men også om travlhed, ulykkelig parforhold og tragedier. Det jeg har læst, har virket vildt hyggeligt, så glæder mig til at læse videre 🙂
 • ”Fra alle os til alle jer… (Disney’s Juleklassikere)” er en årlig udgivelse af Disney, med en hel masse forskellige tegneserier, der alle har jul som omdrejningspunkt. Om det er Bjørnebanden, eller Onkel Joakim, Anders And eller Stålanden, Andersine eller Rip, Rap og Rup. Det kan godt være at det lød komplet uforståelig for dig, men prøv at købe en i år, det er ren hygge!
 • ”Det lille hus på prærien” og ”Den lange vinter” af Laura Ingalls Wilder er den ultimative hyggelæsning for mig. Og selvom det ikke er en total julehistorie, er den stadig perfekt læsning til ferien. Det bringer barndomsminder frem, og samtidg minder om utallige genlæsninger, både når jeg har været syg og rask osv. videre. Jeg elsker de bøger!
 • ”Let it Snow” af John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle er tre vinterromaner, der alle foregår omkring juleaften, en strander med et tog, midt ude i ingenting, en anden baner sig vej gennem sneen, hen til et kys, og en sidste er på tidlig morgenvagt på Starbucks. Den har ikke fået de bedste anmeldelser alle steder, og heller ikke alle tre historier er lige til min smag. Men den første er helt vildt god, og burde virkelig blive udgivet som bog alene, og den anden og trejde er også fine nok, og bidrager til julehyggen. En fin lille bog, der kan deles op i nogle bidder 🙂
 • ”Narnia fortællingerne” 1-7, af C. S. Lewis har jeg aldrig læst, men har planer om at læse her i julen, i hvert fald den første 😉 Dette er et samlet værk med alle 7, med de fineste illustrationer, og set-up. Efter alle de utallige anmeldelser, og anbefalinger jeg har læst, blev jeg nødt til at tage den med, på denne liste. Jeg glæder mig virkelig meget 🙂

Og til filmene, alle tre fra Disney:

 • ”Tror du på Julemanden?” er en film, som vi virkelig tit har set herhjemme op til jul, og som ALLE griner af. Den er morsom, og hyggelig, og passer til familier med folk i alle aldre 🙂
 • ”Bambi” er simpelthen den sødeste film, og hvem kender ikke ”Bambi på glatis” scenen, som altid bliver vist i Disneys Juleshow. Den får bare jule-vibes frem, og den er bare så god! Undtagen den scene med jægeren…
 • ”Disneys Vintereventyr” er det nok mest julede på denne liste, med alle de kendte disney figurer. Der er både kortfilm, julesange, et helt mix af alting. Minder om Disneys Juleshow, med alle kortfilmene.

Jule boeger

Tak fordi du læste med, og jeg håber du blev inspireret!

 

2 kommentarer Tilføj dine
 1. Jeg har den samlede Narnia du viser på billedet, den er så hyggelig, og det sjovt at få dem i rigtig rækkefølge (modsat filmene).
  Og åh hvor har jeg læst det lille hus-bøgerne mange gange, måske skulle jeg finde dem frem igen, for der er bare noget ved at sidde med en god bog.

  1. Jeg glæder mig også til at tage hul på dem:) Og ja, glæden ved en god bog er bare så fantastisk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *