Eurovision 2017 – Liveblogging

Så er vi snart i gang! Eurovision er i aften, og planen er at der bliver live-blogging her på sial.dk. Vær med til at feste, og ha’ en god aften, lige her, lige nu 🙂

Jeg er super klar til at Danmark for første gang i 3 HELE ÅR, er med, til finalen i det fedeste tv-program ever! Men det er nu ikke min favorit, det er nemlig Rumænien. Med deres blanding af jodle og rap, har de vundet allerede i mit hoved, hi hi. Jeg syntes det er nyskabende, og så har de Melodi Grand Prix!

Jeg syntes mange af sangene er for… Ved ikke rigtig hvad man kalde det, men for lidt Melodi Grand Prix, og for meget af alt mulig andet. Men det betyder ikke at jeg ikke glæder mig til i aften, for det kan jeg lige love jer for, at jeg gør! Vi starter aftenen med Matador, og klokken ni, så kan I vente jer!

ilinca

21.05 – Så er vi igang, og Ole Tøpholms stemme strømmer ud af tv’et – wow, jeg glæder mig. Humøret er højt, og maven er mættet. Så går vi igang! Fedt lysshow, og så fint præsentationsshow. Anja!!  Og endnu engang, forstår jeg ikke hvorfor australierne er med, de er jo ikke end del af Europa? Norge!! Jodlerne!!!

21.40 – Jeg elsker værterne, de er så gode, og er super gode sammen. Og nu en gennemgang indtil videre:

 • Israel – I feel alive: fedt brug af scenen, men syntes han synger liidt falsk? Han arbejder meget for kameraet, og ikke så meget for publikum. En alternativ titel kunne være: Breaking to pieces 🙂
 • Polen – Flashlight: En violin!! En meget drømmende stemning, men er lidt mææh over sangen, den er fin nok, men ikke min smag.
 • Hviderusland – Story of my life: Virkelig cute, så dem i semifinalen i torsdags, og heppede dem videre. De står på en båd, er unge, og er super livsglade. Kom så! Fulde af Melodi Grand Prix, og kys!
 • Østrig – Running on air: Og han har en måne med… Sød lille sang, men jeg føler at jeg har set det før.
 • Armenien -Fly with me: Mærkelig er min første tanke. Overhovedet ikke min smag, så kort kan det siges.
 • Holland – Cry no more: Girlpower! Og masser af glitter. En god sang, men ikke den jeg hepper på. Den bliver tilføjet på min Eurovision playliste.
 • Moldova – Hey mama: Mærkelig, men fed saxofon. Noget af det bedre. Og der er brudepiger, som danser vildt, haha.

22.02 – Klokken runder de ti, og Eurovision har været gang i en time, og vi er halvvejs igennem sangene. Værterne er sjove igen. Er næsten helt forelsket.

 • Ungarn – Origo: Et frisk pust, og sjovt omkvæd. Der er faktisk mange ikke-engelsksprogede sange i år, og denne var heller ikke. Det er faktisk ret fedt. Den må gerne komme i den bedre halvdel.
 • Italien – Occidentali’s Karma: Hyggelig, er min første tanke. Med aber, danserinder, og fedt sceneshow. Den må gerne vinde, men helst Rumænien, hihi. Og aben danser breakdance!
 • Danmark – Where I am: Endelig DK. Kom så Anja, og hiv en top ti plads hjem! Flot rød kjole, og godt det ikke blev den buksedragt, som var fundet frem. Og hun gør det så godt, fed stemme, masser af fyrværki og lys.
 • Portugal – Amar pelos doi: Yndig sang. Efter min mening, lidt kedelig, og lidt for stille. Håber mere på italienerne.
 • Aserbajdsjan – Skeletons: Svenskskrevet, som mange andre sange også. Er hun ved at kaste op i starten, eller hvad? Hvornår er mennesker, klædt ud som dyr, blevet populært i Eurovision? God sang, men sceneshowet får mig altså til at fnise lidt for meget 😉

22.29 – Midlertidlig pause, men nu er vi igang igen. Et fedt indslag fra værterne, med Måns, og et hårdt træningsprogram. ”Måns, dit hus er brændt ned!” ”Strålende”. Ved ikke lige hvor positiv, jeg ville have været i den situation.

 • Kroatien – My friend: jeg syntes den var mærkelig, men han er dygtig at han kan skifte sin stemme så meget, og så hurtigt. God sangteknik.
 • Pause.
 • Pause.
 • Spanien – Do it for your lover: Fik ikke så meget fat i den, men sød ung mand, som synger en sød sang. What’s not to like?
 • Norge – Grab the moment: Fed sang, fra vores naboer. Den må også gerne vinde, alternativ sceneshow, og sangerens hat minder mig om Morten fra X-factor.

22.40 – Jodlerne. Juhuu! Og så alle de andre, selvfølgelig.

 • Storbritannien – Never give up on you: Fed sang, og jeg er enig med Ole Tøpholm, at det er den bedste britiske sang, så længe jeg kan huske. Flot sceneshow, og sangerinden har en fantastisk stemme, men ikke ligeså god som Anjas 😉
 • Cypern – Gravity: God sang, og godt brug af scenen. Jeg kan godt lide hvordan danserne er brugt, ikke bare som nogle der er bag ved alting, men nogle der virkelig bruges.
 • Rumænien – Yodle it: Endelig kommer min favorit. Jodlerne. Fantastisk mix af rap og jodleing. Som skrevet før, nyskabende og fuld af Melodi Grand Prix.

23.05 – Færdig med sanggennemgang, endelig. Det er altid lidt en blandet landhandel, men sjovt at se, hvad de forskellige lande mener kan vinde. Og vi runder de 1000 ord, i dette indlæg, upsii.

 • Tyskland – Perfect Life: En hæderlig sang, ikke min favorit, men en man godt kunne høre i radioen Sceneshowet giver mig storbyfornemmelser.
 • Ukraine – Time: Hjemlandets sang. Rock, og ikke specielt god, efter min personlige opfattelse.
 • Belgien – City Lights: Rigtig god sang, og smuk stemme. Også en del af min top-ti, med Rumænien i top, og Italien lige efter.
 • Sverige – I Can’t go on: Nej, bare nej. Sverige, det kan i gøre bedre! I har haft Måns, Loreen, Frans, og så det her? Hvad sker der lige?! SÅ meget har jeg heller ikke lyst til at se på mænd der åbner deres jakkesæt, og går på løbebånd, alla Morten i X-Factor. (2. Morten reference i dette indlæg. )
 • Bulgarien – Beautiful Mess: 17-årig, pæn dreng. En super fed sang, og brug af scenen. En del af min personlige top-5.  Han er jo et naturtalent!
 • Frankrig – Requiem: Det jeg nåede at høre, var fint, og en god blanding af fransk og engelsk.

23.13 – Så er der en stemme sendt af sted til Rumænien, med jodlerne. Alle fingre krydset!

23.36 – Trejde recap, og en gæstevært, i form af vinderen af Junior Eurovision. Kom nu til det spændene, giv mig point.

23.43 – En kvinde i en tætsiddende pastelilla buksedragt synger. Meget mærkeligt, og buksedragten er ikke specielt klædelig. Åbenbart sidste års vinder. Jamala.

23.46 – Endelig er afstemningen er slut, og pointafgivningen starter nu!

23.49 – 12 point til Hvide Rusland og 10 point til Norge. Wuhuu, tak San Marino og Aserbajdjan.

00.04 – Klokken har rundet midnat, og Portugal står til at vinde i øjeblikket. Kom nu Bulgarien eller Italien!!

00.32 – Danmark får en virkelig skidt placering, og Moldova er med i kapløbet. Tror nu Portugal vinder.

00.35 – Og Portugal vandt. Fint. Nu vil jeg i hvert fald sige godnat, og gå i seng.

4 kommentarer Tilføj dine
  1. Jeg syntes den er lidt for stille, Italien er nuværende favorit, af de sange vi har hørt. Kroatien er bare skør 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *