En moderne blog om livets små finurligheder

Fredags tanker i liste-og-bog form #3

Forord

Så er det den tid på ugen igen… FREDAG! Juhuu… og med fredag følger der også X-factor og denne gang skal hele fredags tanker handle om  X-factor og mine favoritter…

Nej selvfølgelig ikke, det skal handle om bøger, som der også står i overskriften, så her kommer Fredags Tanker, lad os se at komme igang, just around the corner:

Kapitel 1

Hvad er den bedste bog du har købt i marts?

Jeg fik et gavekort til Kolding Storcenter i jule/fødselsdagsgave, som blev brugt på 3 bøger+en notesbog. Der kommer et indlæg med bøgerne, men af dem er jeg meget glad for bogen ”Ekstremt højt og Utrolig tæt på”. Jeg har læst diverse anmeldelser overalt i bogblogland, og bare fået mere og mere lyst til at læse den. Derfor er jeg rigtig glad for at den nu står derhjemme og venter på mig.Jeg elsker at den blander billeder med ord, og og måden den er sat op på. Jeg er simpelthen så glad for den, kan i nok høre:)

image8

Kapitel 2

Hvilken bog er du igang med i øjeblikket?

Right now, som i Lige nu, læser jeg min første Jane Austen bog, nemlig… Stolthed og Fordom, i en gammel udgave af min mors fra ’96, med filmtryk og hele molevitten, men den er fantastisk:) Fuld af gode citater, og sjove personer. Min første rigtige klassikere, ud over børne-klassikere, og den er allerede i en top tre over mine yndlingsbøger, og den stiger hele tiden:)

image2

Kapitel 3

Hvor mange bøger ejer du?

Hmm… Et lidt svært spørgsmål efter min mening, jeg har ikke så mange som andre, men den vokser… Jeg vokser ud af hyldeplads, før man kan sige ”Stolthed og Fordom”, og jeg elsker hver og en. Men omkring 20-30 stykker ville jeg gætte på, hvoraf hoveddelen er Young Adult, så kommer fem af ”Det lille hus på prærien” bøgerne, og så en stor sammenblanding af historisk fiktion, fakta-bøger, realistisk fiktion og Harry Potter.
image4

Kapitel 4

Hvor mange bøger læser du om måneden cirka?

Et skud fra hoften, ville være omkring 4, og mit mål i Goodreads Reading Challenge er vist på 40 bøger, så 3-4 bøger om måneden passer vist fint nok, selvom jeg ville ønske at jeg læste flere, med så mange gode bøger derude:)

image5

Kapitel 5

Hvilken bog/bøger står højest på din ønskeliste lige nu?

Jeg vil nok sige at jeg har tre bøger/bogsæt som jeg ønsker mig allermest lige nu, nemlig Puffin in Bloom kollektionen, som jeg allerførst så, og forelskede mig i på Paperbackcastles’ blog, og har ønsket mig lige siden. Næste er den danske oversættelse af Les Miserables, nemlig De elendige af Victor Hugo, som jeg elsker som film, og nu gerne vil læse historien bag. Den sidste er den nye samleudgave af Harry Potter og De Vise Sten, som jeg elsker at kigge på billeder af, og alle illustrationerne er perfekte ned til mindste detalje:)

image7

Kapitel 6

Dømmer du en bog på coveret?

Ville næsten ønske at jeg kunne svare nej, men… Hvis en bogs cover ikke siger mig noget, så skal den have en rigtig god bagsidetekst, for at jeg vil tage den med, og læse den. Nogle af mine egne yndlingscovers på mine bøger er nok Harry Potter and the Philosophers stone af J.K. Rowling, Hvor blev du af Bernadette af Maria Semple og til sidst mine nye anskaffede Caroline Mathilde, og Caroline Mathilde og Struense af Herta J. Enevoldsen, med smukke ”piger i kjole” forsider, som jeg er en sucker for!

image10

Kapitel 7

Hvem er din yndlings-forfatter?

En yndlings-forfatter syntes jeg er svær, da jeg kan nævne en hel masse, men jeg nævner nogle stykker i flæng… J.K. Rowling, Jane Austen og L.M. Montgomery. J.K. Rowling elsker jeg på grund af den første Harry Potter bog, som var en nærmest magisk oplevelse, hun kan noget med ord, og at skabe verdener. Jane Austen elsker jeg for Stolthed og Fordom, som jeg ikke engang er færdig med, men knuselsker, den får mig til at grine højlydt, skrive citater af fra, ryste på hovedet af alle frierirene som er direkte mærkværdige, i forhold til idag. L.M. Montgomery har skrevet Emily på Månegården, og Anne fra Grønnebakken bøgerne, som er dem, der fik mig til at læse ældre bøger, og historisk fiktion. Hendes navn indeholder minder om min jagt på biblioteket, efter nye læseoplevelser. En forfatter som fik mig til at elske bøger endnu højere end så meget andet.

image3

Bagsiden

Det var så det for Fredags Tanker idag, men håber at i vil læse næste bog også:) Ha’ en god weekend folkens!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *