Jeg donerede mit hår

”A woman who cuts her hair is about to change her life. ”

Sådan beskrev Coco Chanel at få klippet sit hår. Lige udover det med woman, så passer dette citat meget godt på det jeg oplevede i forbindelse med mit rimeligt drastiske frisureskift. Den 3. Januar 2018. Det var datoen at 4 hestehaler på 30 cm. blev klippet af mit hoved, og derefter blev doneret, så der kan laves parykker til folk, med sygdomsbetinget hårtab.

Men hvis vi går helt tilbage, da mit hår stadig var langt, og de første tanker var begyndt at spire. Det er cirka halvandet år siden. Jeg ville gerne prøve noget nyt, da det lange hår blev kedelig i længden, selvom der var mange muligheder med opsætninger og så videre. Det er sket flere gange at jeg har fået klippet mit hår, op til en page, lige omkring min hage/skulder. Men det skulle være noget helt andet denne her gang.

Jeg kendte flere som havde doneret deres hår, det var derfor en grund til at det blev så kort som det blev. For det skulle altså kunne doneres, hvilket betyder at minimum 30 cm skal af. Det er meget, som I hvis også godt kan fornemme, på billedet ovenover, og billedet nedenunder. Efter at frisøren havde sat elastikker i, målt at det var 30 cm, blev de klippet af. De var en virkelig spøjs fornemmelse at man pludselig havde fået klippet det meste af sit hår af. Man kan hvis godt kalde det for Point of No return. 

Slutresultatet endte med at så sådan her ud, dengang i januar. Jeg kan stadig huske de første par gange hvor jeg skulle vaske det, hvor der var jo næsten ikke noget. Så et bad var overstået på under 5 min, og selvom det godt nogle gange kan være lidt besværligt at få til at sidde ordentligt, er det stadig meget tid man pludselig får til rådighed… Jeg har kun fået positive reaktioner fra alle sider og kanter. Jeg sendte mit hår til Toftild, så andre kan få glæde af mine lange lokker, i stedet for at de bare går til spilde. Hvis du overvejer det, så spring ud i det! Og glem ikke, det kan vokse ud igen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *