Lykke kommer i små bidder

Lykke. Et lille ord, med stor betydning. Det at være lykkelig. Hvornår er man det, hvordan er man det, og hvorfor? Og er man altid lykkelig.

Det tror jeg ikke, men jeg tror på at lykke kan være i mange forskellige former. Som en skål hjemmeplukkede jordbær med fløde og sukker, på en regnvejrsdag. At noget man har arbejdet hårdt for, bliver anderkendt. En nederdel, med selvtillid vævet ind i trådene. Udsigten til en udveksling i USA i sommerferien. Eller bare en skub-op-is, efter en veloverstået eksamen.

Alle disse små bidder af lykke, kan føre til den tilstand, hvor man føler sig lykkelig. Dog mener jeg ikke at denne tilstand er konstant. Men det at være lykkelig handler ligeså meget om ens syn på livet, end de små lykke ‘bidder’. Hvis man bevarer et positivt livssyn, så er det nok også lettere at se og opleve lykken i de forskellige former og farver. Som filosoffen Seneca også mente:

”Hvis vi som mennesker møder verden med et smil og fortolker alt positivt, vil vi være aldeles usårlige følelsesmæssigt” (her).

Jeg er ikke lykkelig. Endnu. Jeg har selv en tendens med at have et mere negativt livssyn, men det er noget jeg er opmærksom på, og arbejder med. Men jeg føler mig tættere på den lykkelige tilstand. Et vigtigt redskab, er ordet pyt. ‘Pyt’ med at det regner, ‘pyt’ med at vi ikke er enige osv. Hvis man kan sige pyt, kan man også fokusere på det positive i livet. For man siger pyt til det negative, og fremhæver det positive i den situation man er i.

Jeg vil slutte af med et citat af Josefine Ottesen, og ellers smil til verden, og verden vil smile tilbage.

”Livet er smukt og skrøbeligt. Tager du på det med for megen alvor, brister det. ”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *