Sådan starter du en blog på eget domæne

Sådan starter du en wordpress blog på eget domæne billede

Dette kommer til at blive langt, så er du ikke interesseret, kommer der et anerledes indlæg imorgen:-)

Du ønsker dig en blog i julegave, og får den af din far…

Eller det var sådan jeg fik en blog, ved dejlig hjælp fra min far. Da jeg startede denne blog på eget domæne, havde jeg tænkt over det et stykke tid, og blogget tidligere på en neglelakblog, i bloggers gratis program, som er fint nok, men hvor du får .blogspot.dk efter dit domæne. Eksemplet med www.sial.dk, ville så være www.sial.blogspot.dk, som ikke er så fedt. Med en blog på eget domæne kan du også selv bestemme alt,  kører affiliate på den, kører tema på den, og man ser også mere professionel ud. So, here we go…

Tre vigtige ting at tænke over:

 • Navn (domæne)
 • Webhotel
 • Design

Når man er færdig med disse tre ting, vil jeg sige at man er good to go, helt frisk og skriveklar. Ingen af disse tre ting, kan undværes, så det at have en blog på eget domæne er en tand mere avanceret, end en gratis platform, men betaler sig i den lange ende.

Navn (Domæne)

Jeg var meget heldig med mit navn, SIAL, var fri, fordi et fri fire-bogstavers navn, med to vokaler og konsonanter er godt nok svært at finde, og især hvis man gerne vil have et navn, som siger noget om en, eller har tilknytning til ens navn eller noget man godt kan lide.

Jeg vil anbefale at man tænker grundigt over sit navn. Jeg var vidt omkring, lige fra at kalde den mit eget navn (Signe Altofte), wondrous girl, efter en instagram profil, Signe in Wonderland efter bogen, men endte heldigvis med SIAL, en sammentrækning af SIgne ALtofte, et navn jeg er virkelig glad for. Ikke for langt, let at huske og jeg kunne stadig lide det efter at jeg havde gået og tygget på det en måned, og leget med opsætning o.s.v.

Jeg vil råde dig til at undgå æ, ø, og å, og at ikke at have et for langt navn, da det bare bliver svære at huske. Et godt råd er også at holde sig til .dk, hvis man blogger på dansk, og .com, hvis man blogger på engelsk, da det er lettest at huske, og det virker uprofessionelt at kalde den .pizza eller whatever der nu er af mærkelige endelser:)

Og husk endelig at google før du ligger dig fast, jeg var lidt uheldig, så jeg deler både navn med et grundstof og et eller andet stort firma/forbund;)

Hvis vi skal opsummere:

 • Tænk dig godt om, domænet kan ikke ændres
 • Brainstorm alt hvad du kan
 • undgå helst æ, ø og å, og hold dig helst til de mest populære endelser .dk og .com
 • Google er din ven, google navnet alt hvad du kan.
 • Vent helst et stykke tid, når du har sat dig fast på et navn, til du køber et domæne, så du kan tygge lidt på det.

Webhotel og domæne

Et webhotel, er der hvor din blog ligger, og meget tit kan man købe domæne og webhotel sammen. Jeg bruger til dette Unoeuro, hvor man kan købe webhotel og domæne sammen. Dette er den billigste mulighed jeg har set, og der ligger et hav af rabatkoder derude, hvor man kan få 3 måneder gratis, udover det år man starter med at betale for. Det koster 1 euro om måneden, og til det kommer prisen på domænet, og oprettelsesgebyr, og det løber cirka op i 300 kroner, men så er der betalt for det første år, og bagefter er det bare 1 euro om måneden.

Jeg bruger bronze-webhotellet hvor der er masser af plads, hvis man, som jeg, blogger om livstil, kreative ting, skønhed o.s.v. Det ved jeg også at rigtig mange andre gør, og der skulle være mere end rigeligt plads.

Du kan søge om dit valgte domæne er ledigt, og hvis det er kan du trykke den gule knap, hvor der står bestil. Herefter kommer du ind til en side, hvor du skriver dine oplysninger.

Næste side skal du krydse af i hvilken produktype du gerne vil have at din blog kører på, og hvor du skal skrive en eventuel rabat kode. Her krydser du af i php, da det er den produkttype, wordpress, kører på. Herefter betaler du, lige ud af landevejen, og så kan du begynde at installere wordpress på den, hvis det er et .com domæne, men hvis det er et .dk domæne, skal du først have godkendt det hos DK Hostmaster. Det kan tage op til 24 timer, men hos mig tog det cirka lidt mindre end en time.

Når alt dette er klar går du ind på punktet der hedder “1-click-installation”, i menuen, og vælger WordPress, hvor du så laver en bruger. Simplere kan det næsten ikke blive, og nu kan du begynde på det rigtige sjove, ihvertfald ifølge mig;)

Design

Når din blog er oppe at køre, kan du installere et tema ved at skrive /wp-admin efter dit domæne, og logge ind med den bruger du lavede til WordPress i ”1-click-installation”. Så kommer du ind til dit dashboard som du måske kender, måske ikke. Der findes en masse gratis temaer derude, men jeg vil anbefale at vælge et som der enten har været en masse gode anmeldelser på, eller et fra et firma som er anerkendt. En ting som jeg ikke vil anbefale en nystartet blogger, er et grid layout, med et lille billede, og minimal tekst, da det afskrækker folk, og du får ikke ligeså mange folk som læser dine indlæg.

Mit tema, er et gratis tema fra Beautiful Dawn Designs, er det som de kalder Enamored i den frie version. Ellers laver Bluchic også nogle virkelige fine temaer, som alle er så fine, at jeg ved at hvis jeg skulle vælge, ville det tage længere tid, end Tornerose sov. Etsy har også mange sælgere, som sælger wordpress teamer, bare søg på ”wordpress themes”, så kommer der en million frem, eller ihvertfald tæt på;)

bog

 

Når du har installeret det tema, som du har valgt, er du ikke helt færdig, da man stadig mangler nogle småting. Nogle ting jeg syntes er vigtig på en blog er:

 • Om mig side
 • Et billede af bloggeren
 • Søgefelt
 • Links til sociale medier
 • En header

En ”Om mig” side, syntes jeg selv er ligeså vigtigt på en blog som mel er i brød. Hvis der ikke står noget som helst om personen bag, kunne det ligeså godt bare være en robot der sad og skrev, og det er jo ikke så fedt. Jeg syntes læserne bør kende en, ihvertfald bare en lille smule, ellers bliver det bare upersonligt, og man vil jo ikke blive sammenlignet med en robot?

Et billede af bloggeren, er en ting som er valgfrit, som alt andet, men jeg har selv et, så læserne kan se ansigtet på den der skriver, og jeg ikke bare er en pige, men at jeg rent faktisk er en levende person.

Et søgefelt gør at folk kan se tilbage i gamle indlæg, og kan finde lige præcis det de leder efter. Der er mange der overser denne, men efter min mening kan den ikke undværes.

Links til sociale medier er en vigtig ting, hvis man har det, så læserne kan følge dig på disse, og se en anden side af dig, end den på bloggen.

En header er let at lave, de fleste tema skabeloner har en mulighed for bare at skrive dit blognavn (som jeg har gjort), og en underoverskrift. Ellers kan man redigere billeder og lave collager til det, men en vigtig ting er nok at dit blognavn står derpå. Jeg bruger Picmonkey.com til at redigere og det fungere super:)

Håber dette kan bruges til noget, da det har taget et stykke tid at skrive, held og lykke med jeres blog eventyrer:) Denne blog er noget af det bedste jeg nogensinde har fået, så I får alle mine anbefalinger, det er fantastisk. Et år fra nu af, ville du havde ønsket at du var startet idag…

Indlægget indeholder reklame, i form af affiliate links2 thoughts on “Sådan starter du en blog på eget domæne”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *