Thursday thoughts – om læsevaner #4

Hvordan læser i, og hvilke vaner har i tilegnet jer; langsom læsning, eller hurtig. Æselører, eller bogmærker. Snacks, eller intet. I dette indlæg vil jeg fortælle om mine læsevaner, og vil virkelig gerne høre om jeres! Så idag til Tænke Torsdag, skal vi snakke om vaner:)

Jeg er en hurtig læser, hvis (for der er altid et hvis) bogen griber mig, eller der er et eller andet jeg gerne vil have svar på:) Hvis vi tager et eksempel: Anne fra Grønne-bakken. De første to kapitler slæbte jeg mig igennem, men resten af bogen fløj væk på under en dag. Dette er bare ét eksempel.

Med hensyn til bogmærker vs. æselører, har jeg aldrig lavet et æseløre i en bog. Og det med at passe på en bog, er kun blevet endnu bedre/værre efter at begynde at læse Paperbackcastles blog, som I virkelig skal tjekke ud, hun er eventyrlig:) Jeg ser bøgerne, som et objekt man skal passe på, og som nogen, mine egen børn kunne læse i en gang. Som byggesten i mit livs bibliotek. Min samling er ikke stor endnu, men er opvokset med store bogsamlinger i stuen. Min mor er nok et af mit forbilleder med hensyn til læsning og bogsamlinger.

Jeg startede med at læse bøger, og lytte med disney historier, som blev sat på min cd-afspiller, og lyttet til, samtidig med at jeg fulgte med på tegningerne, og teksten. Dette var før jeg overhovedet begyndte i skole. På min første skole, var der et skolebibliotek. En lille bogorms største lykke. Jeg har altid følt mig lidt forkert, med hensyn til at læse. Alle mine kammerater læste af pligt, og hadede at læse. Jeg elskede at læse, og læste også ved siden af, af lyst. Jeg er både kommet igennem alle Karlas Kabale bøgerne, Anne fra Grønne-bakken, Emily fra Måne-gården, og andre historiske historier, som fx om Caroline Mathilde og Struense, eller Leonora Christine. Nu hvor jeg er blevet ældre er jeg begyndt at læse mere fantasy, og klassikere. En sjov, kringlet vej:)

Jeg snacker tit med æbler, skåret i tynde skiver og drysset med kanel, eller lakrids. To af mine yndlingssnacks, som jeg ikke får fedtede fingre af, da jeg spiser æblerne med gaffel. Alt der gør hænder fedtet, prøver jeg at undgå, for ikke at fedte mine bøger til.

Over 400 ord blev det til, så må nok slutte af nu, men skriv nede i kommentaren, om hvordan jeres vaner er. Hvordan I gør, ville jeg elske at høre:)

bog

One comment Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *