Thursday Thoughts – En perfekt virkelighed

29.04.2017_16.40.23

Hej igen

Et par dage siden sidst, en mild underdrivelse, hihi. Men det er ikke det, det skal handle om. Den anden dag, lavede jeg, eller prøvede i hvert fald, mit værelse i Sims, i en forbedret udgave. En finpudset, nærmest perfekt, drømmeopfyldende værelse. Hvor man lige pudser det, og gør det skinnende, lidt ligesom et vindue. Et vindue ud til verden, hvor folk kan kigge ind. Og se det, du vil have dem til at se. Og det er for det meste, tror jeg nærmest alle vil indrømme, en mere perfekt udgave af din verden. En perfekt virkelighed.

De sociale medier, især Instagram og Facebook, gør stærkt brug af dette. Billedet får et filter, teksten et par pæne ord, og smilet bliver lidt bredere. Synes godt om strømmer ind, og man får en dejlig følelse indeni. Af bekræftelse, komplimenter og… tomhed. Hvis man har redigeret en masse, og pyntet på beskrivelsen, er det jo ikke virkeligheden. En selv, som man er. Ikke den person som man er indeni. En redigeret, pænere udgave. Det er jeg faktisk træt af. Jeg tror flere er det. En modbølge er ved at bevæge sig imod de sociale medier. En bølge af uredigerede billeder, eller i hvert fald ikke pyntet, med ærlige beskrivelser, som matcher virkeligheden. Ærlighed er vejen frem, som man siger.
29.04.2017_16.48.30Mit værelse i sims, kan man sige er et symbol på den polerede virkelighed. Og mit værelse i virkeligheden er ”the reality”, det uredigerede, med en ærlig beskrivelse.

Rodet, fyldt værelse, med dejlig udsigt ud over en mose. Perfekt til at sove godt, og lave lektier. Eller noget. En virkelig ærlig beskrivelse, af mit værelse, som det ser ud lige nu.

Jeg kan godt lide symboler. Når vil skal analysere tekster i dansktimerne, elsker jeg at sidde og tyde symbolerne, og finde ud af hvad det betyder. Derfor tager jeg mit værelse som et symbol. Jeg vil jo nærmest hellere vise dette, end mit m*ghamrende rodet værelse, som der virkelig snart skal ryddes op. Det ender snart med at jeg ikke kan komme i seng. Men hvis jeg viste disse billeder, og sagde at det var sådan mit værelse ser ud, ville jeg jo lyve. For jeg har altså ikke alt dette på mit værelse. Overhovedet ikke. Men selve hovedmøblerne er der. Dette er en poleret virkelighed, uden alt rodet, og med en masse ting, som ikke er, som det er i virkeligheden. Ligesom mange billeder på diverse medier.

29.04.2017_16.49.05

Hvor vil jeg hen med det her? Aner det faktisk ikke, men måske et lille opråb. Om at lade være med at tænke så meget må den polerede virkelighed. Alle folk har også dårligdomme i deres liv. Men viser det ikke. Ingen er perfekte, alle har deres små finurligheder. Husk at tænke jer om. Lad være med at lade jer narre, og få jer til at tro nogle kun har de gode ting i livet, og aldrig nogensinde har en dårlig dag. Åben øjnene, og åbn jeres sind, og tænk jer om. Ha’ en dejlig dag! 🙂

29.04.2017_16.49.41

29.04.2017_16.50.11

29.04.2017_16.50.40

29.04.2017_16.51.04

2 kommentarer Tilføj dine
  1. Jeg er fuldstændig enig i, at ærlighed er vejen frem 🙂
    Det upolerede kan også indeholde mindst lige så meget skønhed, hvis bare man kigger ordentlig efter 🙂 <3

    Simone
    Microcut.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *