Ulæste bøger – Hvor blev du af Bernadette

imageVi har nok alle nogen bøger på hylderne som vi ikke har læst, nogen som vi lige har købt, eller bøger vi ikke kan tage os sammen til at læse. Måske er vi dovne, eller bogen interessere os bare ikke nok. I hvert fald kan det da være, at hvis vi deler hvilke ulæste bøger vi har, at vi kan inspirere hinanden til at tage os sammen og læse dem:)

Idag har jeg Hvor blev du af Bernadette af Maria Sample. Den anden af de to bøger jeg købte på Bilkas store bogudsalg. De havde, som sagt, to for 99, OG 25% rabat, så alt i alt, fik jeg 2 bøger for 75kr. Et kup efter min mening, og hvor der er penge sparet, er der penge tjent:)

Denne skulle være: “hylende morsom, tænksom og original med et imponerende greb om historien, der reelt er så uforudsigelig, at man bliver overrasket, hver gang man bladrer” ifølge Weekendavisen.

Den skulle også være: “Sprudlende, menneskeknogler, topmoderne og virkelig durkdrevent skruet sammen” ifølge Politikens anmelder.

Forfatter Anna Grue siger: “Det er en meget interessant bog… Den læser sig selv. Det er ligesom at spise slik.”

Bagsideteksten fortæller en ligeså sjov historie, som den historie der burde være inde i bogen. Den lyder…

Engang var Bernadette Fox en anset og prisbelønnet arkitekt i Los Angeles, men en traumatisk oplevelse sender hende og familien i eksil i Seattle, hvor Bernadette mildest talt har svært ved at falde til: Curling-mødrene ved skolen går hende på nerverne, ligesom de fornuftige grå pageklip, den koffeinfri økokaffe og de gakkede selvhjælpsgrupper – det politiske korrekte tyranni er ved at drive hende til vanvid.

Familien har slået sig ned i en nedlagt pigeskole, som er ved at forfalde om ørerne på dem. Alligevel forlader Bernadette nødigt hjemmet, da hun har udviklet en stærk social fobi. Derfor har hun hyret en virtuel assistent i Indien, som for 75 cent i timen ordner alle hendes ærinder via nettet. Da Bernadette superbegavede datter, 15-årige Bee, vil indkassere belønningen for sine fremragende karakterer i skolen, bliver situationen derfor temmelig problematisk. For Bee ønsker sig en familietur til Antarktis – på et krydstogtskib!

For den menneskesky Bernadette reder kun én løsning: Hun må gå under jorden, og en vanvittig og underholdende eftersøgning går i gang.
Hvor blev du af af Bernadette er et uforudsigeligt og vanvittigt læseridt om, hvor svært det kan være at passe ind i de sociale rammer. Det er også en rørende fortælling om et misforstået geni og en mor og datters rolle i en absurd verden.

One comment Tilføj dine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *